دستورالعمل طلایی استخدام منشی مطب

نوبت دهی اینترنتی آنلاین پزشک
دردسرهای نوبت‌دهی اینترنتی برای وب‌سایت‌های پزشکی
بهشت نیاتوس
برج بهشت نیاتوس، قطعه‌ای از بهشت بر روی زمین

دستورالعمل طلایی استخدام منشی مطب

Monshi

 


این مقاله بخشی از کتاب فلوشیپِ برندسازی و تبلیغات پزشکی است.

برای سفارش کتاب با پست کلیک کنید.

Book


استخدام منشی مطب شاید کار به‌ظاهر ساده‌ای به نظر برسد اما اگر در این استخدام منشی مناسب برای مطب دچار اشتباه شوید تراز مالی مطب شما به شکل قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

* آیا دوست دارید یک منشی مطب زحمات چندین ساله شما را به باد دهد؟
* آیا دوست دارید به خاطر رفتار نامناسب منشی شما، بیمارانتان ذهنیت بدی نسبت به شما پیدا کنند؟
* آیا دوست دارید درصد قابل‌توجهی از تماس‌های تلفنی مطب شما به ویزیت حضوری منجر نشود؟
* آیا دوست دارید هرروز انرژی ذهنی‌تان به خاطر سروکله زدن با یک منشی غیرحرفه‌ای هدر رود؟

قطعاً هیچ پزشکی دوست ندارد این پیامدهای تلخ را در مطب خود تجربه کند. بنابراین نیاز است در استخدام منشی مطب دقت کافی را داشته باشید.

اگر یک منشی حرفه‌ای برای مطب خود استخدام کنید نه‌تنها این دردسرها و نگرانی‌ها را نخواهید داشت، بلکه منشی شما نقش یک اهرم قدرتمند در افزایش بیماران جدید و وفادار سازی بیماران قدیمی و توسعه کسب‌وکار شما را خواهد داشت.

برای آشنایی با دستورالعمل طلایی استخدام منشی مطب این مقاله را دنبال کنید.


یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت یک پزشک در مطب، در اختیار داشتن یک منشی مطب خوب است.

یک منشی مطب حرفه‌ای آن‌قدر می‌تواند در موفقیت یک مطب تأثیرگذار باشد، که شخصاً دوست ندارم از نام منشی برای این سمت بسیار مهم استفاده کنم. چراکه ممکن است اهمیت آن در موفقیت پزشک دست‌کم گرفته شود.

به نظر من عنوان مدیر مطب یا مدیر برنامه‌ریزی می‌تواند عناوین مناسب‌تری برای این سمت مهم باشد. اما برای اینکه توضیحات من درزمینهٔ نحوه تعامل پزشک با منشی به‌صورت نادرست برداشت نشود، لذا در ادامه متن از واژه منشی مطب استفاده خواهم کرد.

 

در این مقاله در مورد 4 نکته بسیار مهم در زمینۀ استخدام، تعامل و ارتباط با منشی مطب صحبت خواهم کرد.

استخدام منشی مطب

1- استخدام منشی مطب

منشی مطب

به موضوع استخدام منشی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل حیاتی مطب خود نگاه کنید. اگر زمان و انرژی کافی برای این کار صرف نکنید، در آینده با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهید شد که ده‌ها برابر زمان و انرژی بیشتری از شما خواهد گرفت.

در آگهی استخدام منشی مطب چه نکاتی را باید رعایت کنید:

قبل از اینکه آگهی استخدام منشی مطب را در روزنامه‌ها یا وب‌سایت‌های مربوطه قرار دهید این نکته را در نظر بگیرید که نوع آگهی نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن شما است.

بنابراین نکات زیر را به هنگام تنظیم و ارسال آگهی استخدام در نظر بگیرید:

• وظایف و مسئولیت‌هایی را که از منشی مطب خود انتظار دارید به‌روشنی بیان کنید.

• اگر محل زندگی، سن و جنسیت منشی برای شما اهمیت دارد حتماً در آگهی استخدام قید کنید.

• محدوده آدرس مطب خود را بنویسید و اگر 2 مطب دارید و می‌خواهید منشی شما در هر دو مطب فعالیت کند این موضوع را در آگهی خود عنوان کنید.

• حدود حقوق پیشنهادی خود را مشخص کنید.

• بهتر است به‌جای اینکه شماره تلفن بدهید از مخاطبان بخواهید که رزومه خود را برای شما ایمیل کنند. با بررسی رزومه‌ها شما می‌توانید اطلاعات جامع‌تر و کامل‌تری از متقاضیان به دست بیاورید درحالی‌که با تلفن معمولاً نمی‌توانید دقیقاً متوجه شوید که آیا این فرد گزینه مناسبی برای مصاحبه حضوری هست یا نه.

وقتی اطلاعات کاملی در آگهی استخدامی خود قرار می‌دهید اولاً خودتان را حرفه‌ای‌تر نشان می‌دهید، ثانیاً با این کار گزینه‌های غیر مرتبط کمتری با شما ارتباط می‌گیرند و زمان شما کمتر هدر می‌رود.

 

حقوق منشی مطب در سال 1402:

بسیاری از پزشکان دوست دارند بدانند که بهتر است حقوق منشی مطب در سال 1402 به چه شکلی محاسبه شود. تعیین حقوق منشی مطب به پارامترهای زیادی بستگی دارد اما ابتدا باید یک شاخص اولیه برای آن در نظر بگیرید.

ابتدا بررسی کنید که حداقل حقوق وزارت کار در سال فعلی چقدر تعیین‌شده است. طبق قانون وزارت کار این حقوق بر اساس 44 ساعت کار در هفته و 30 روز مرخصی سالیانه تنظیم شده است.

پس‌ازاینکه دقیقاً فهمیدید حداقل حقوق وزارت کار چقدر است ببینید از منشی مطب خود انتظار دارید چند ساعت در هفته برای شما کار کند. سپس ساعات کار هفتگی منشی را بر 44 تقسیم کنید و در حداقل حقوق وزارت کار ضرب کنید.

فرض کنید شما از منشی مطب خود انتظار دارید 22 ساعت در هفته در مطب شما کار کند. اگر 22 ساعت را تقسیم‌بر 44 ساعت کنیم متوجه می‌شویم که حداقل حقوق منشی شما نصف حقوق وزارت کار است.

تا اینجا حقوق پایه اولیه برای منشی مطب مشخص شد. اما عوامل دیگری هم وجود دارند که حتماً باید در تعیین حقوق منشی مطب خود در نظر بگیرید.

حقوق منشی مطب

عوامل متغییر در تعیین حقوق منشی مطب چه چیزهایی هستند؟

• همواره در کارهای پاره‌وقت میزان حقوق برحسب ساعات کاری، بیشتر از کارهای تمام‌وقت است.

مثلاً اگر منشی شما بجای 44 ساعت کار در هفته، 22 ساعت در هفته کار می‌کند حقوق او باید بیشتر از نصف حقوق وزارت کار باشد. به دلیل اینکه چه یک ساعت در روز کار کند و چه 8 ساعت در روز کار کند، هزینه ایاب‌وذهاب و کرایه ماشین او ثابت است و زمان روزانه او به یک‌میزان در ترافیک شهری هدر می‌رود.

• اگر منشی شما دارای سابقه کار است به نسبت سابقه کار او باید مبلغی به‌عنوان پایه سنواتی به حقوق او اضافه گردد.

البته نرخ دقیق و مشخصی مخصوصاً برای کارهای پاره‌وقت وجود ندارد اما بهتر است بر اساس سابقه کار منشی، شما مبلغی را به‌عنوان پایه سنواتی به حقوق منشی مطب خود اضافه کنید.

• اگر به منشی مطب در ساعات خارج از کار مطب هم وظایفی را واگذار کرده‌اید بهتر است این موارد را در حقوق منشی مطب خود لحاظ کنید.

به‌عنوان‌مثال برخی پزشکان تلفن مطب را در ساعات غیر کاری مطب بر روی تلفن منشی دایورت می‌کنند.

• اگر به منشی مطب خود وظایفی را درزمینهٔ بازاریابی، تبلیغات و افزایش تعداد بیماران واگذار می‌کنید متناسب با انرژی‌ و زمانی که برای این کار اختصاص می‌دهد حقوق او را افزایش دهید.

مثلاً برخی از پزشکان مدیریت صفحه اینستاگرام خود را به منشی مطب واگذار می‌کنند.

اگر منشی شما درزمینهٔ تبلیغات شما عملکرد خوبی دارد، بسیار دست‌ودل‌بازانِ برای او منفعت مالی در نظر بگیرید چراکه یک منشی حرفه‌ای می‌تواند چندین برابر پولی که به او پرداخت می‌کنید برای شما بازگشت سرمایه ایجاد کند.

• اگر شما در مطب خود چند منشی دارید و یک منشی وظیفه مدیریت دیگر منشی‌های شما را هم بر عهده دارد، در حقوق آن منشی مبلغی را برای وظایف مدیریتی در نظر بگیرید.

 


دورۀ آموزشی جامع منشی‌گری حرفه‌ای

منشی‌ها سفیر برند پزشکان هستند و عملکرد ضعیف آن‌ها تاثیر مستقیم بر کاهش اعتبار حرفه‌ای پزشک دارد.

پس از گذراندن این دوره منشی شما قادر خواهد بود:

*. در تماس‌های تلفنی و ارتباطات حضوری به بهترین شکل با بیماران ارتباط برقرار کند

*. نکاتی بسیار کاربردی در تبدیل مطب به فضایی کاملا حرفه‌ای را فرا گیرد

*. تمامی فرآیندهای کاری مطب را با سرعت بیشتر، دقت بالاتر و خطای کمتری انجام دهد

و در نهایت سهم بزرگی در تقویت اعتبار و برند شما و افزایش رضایت و وفاداری بیماران داشته باشد.

 

برای مطالعه توضیحات کامل این دورۀ جامع ویدئویی روی تصویر زیر کلیک کنید.

 

آموزش حرفه ای منشی مطب محمد ظهره وند


6 نکته در مورد استخدام منشی مطب:

1- در استخدام منشی مطب انتخاب‌های خود را محدود نکنید و با افراد زیادی مصاحبه کنید.

برخی از پزشکان صرفاً از بین دوستان و آشنایان اقدام به انتخاب منشی مطب می‌کنند.

این دیدگاه علاوه بر محدود کردن حق انتخاب آن‌ها، باعث می‌شود اگر روزی تصمیم به اخراج منشی گرفتند این کار برایشان بسیار سخت باشد؛ چراکه نگران‌اند این اخراج بر رابطه‌شان با دوستان و آشنایان خدشه وارد کند.

بهتر است هم به دوستان و آشنایان خود اطلاع دهید که قصد استخدام منشی مطب دارید. هم به بیماران خود اطلاع دهید و هم آگهی استخدام منشی مطب را در روزنامه‌ها یا وب‌سایت‌های مربوطه قرار دهید.

بررسی گزینه‌های بیشتر، شانس شما را برای داشتن یک منشی حرفه‌ای‌تر افزایش می‌دهد.

2- منشی مطب بهتر است خانم باشد.

منشی مطب خود را از بین خانم‌ها انتخاب کنید، زیرا ماهیت این شغل با روحیات خانم‌ها تناسب بیشتری دارد.

همان‌طور که اگر یک خانم در معدن مشغول به کار شود، عدم تناسب و هارمونی حس می‌شود، اگر یک آقا هم منشی مطب شما باشد، از دید بیماران تناسب زیادی با این شغل نخواهد داشت. ضمن اینکه خانم‌ها در برقراری ارتباط صمیمانه با بیماران و ایجاد حس همدلی، قوی‌تر از آقایان هستند.

3- مهارت کافی در استفاده از کامپیوتر و فضای مجازی

امروزه بخش قابل‌توجهی از ارتباطات یک پزشک با بیمار در بستر اینترنت و در قالب وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد.

معمولاً بیماران قبل از اولین حضور در مطب، در فضای مجازی با پزشک آشنا می‌شوند. پس از حضور در مطب نیز از طریق فضای مجازی، ارتباط خود را با پزشک حفظ می‌کنند.

با توجه به اینکه پزشکان فرصت کافی برای ارتباط با بیماران را در فضای مجازی ندارند، بنابراین یک منشی مطب حرفه‌ای در این زمینه می‌تواند کمک زیادی به پزشک کند. پس در هنگام استخدام منشی باید توجه شود که ایشان دانش کافی درزمینهٔ استفاده از کامپیوتر و کار با شبکه‌های اجتماعی را داشته باشد.

4- فردی که قرار است به‌عنوان منشی در مطب شما حضور پیدا کند باید فن بیان قوی داشته باشد.

در فردی که فن بیان قوی دارد، 3 ویژگی زیر به‌وضوح دیده می‌شود:

1- به هنگام صحبت از کلمات و اصطلاحات مودبانه استفاده می‌کند و دایرۀ لغات وسیعی دارد.

2- در کلمات و صحبت‌های او انرژی مثبت و امیدواری حس می‌شود.

3- در هنگام صحبت کردن، کلمات را واضح بیان می‌کند، به‌طوری‌که صحبت او کاملاً قابل‌فهم است.

بنابراین نیاز است علاوه بر مصاحبه حضوری، حداقل یک‌بار به‌صورت تلفنی با فردی که قصد استخدام او را دارید، صحبت کنید. در این تماس تلفنی دقت کنید که آیا کلمات واضح و پرانرژی هستند یا خیر.

حتی لحن نامناسب و صدای کم انرژی یک منشی در پاسخگویی به تماس‌های تلفنی ممکن است بیماران را از حضور در مطب شما منصرف کند.

 

استخدام منشی مطب

5- از صبور بودن او اطمینان حاصل کنید.

یک منشی مطب در یک روز کاری با ده‌ها نفر ارتباط مستقیم دارد. این افراد ممکن است به دلیل بیماری ناراحت باشند و سطح تحملشان پایین آمده باشد.

بنابراین ارتباط با آن‌ها صبوری زیادی می‌طلبد. منشی باید بتواند در یک روز کاری علی‌رغم اتفاقات غیرمنتظره و ناخوشایندی که ممکن است پیش بیاید، انرژی مثبت خود را حفظ کند و بر روی رفتار و کلام خود تسلط کامل داشته باشد.

بررسی میزان صبر و تحمل یک منشی در مصاحبه استخدامی، کاری بسیار مشکل، اما قابل ارزیابی است.

شما می‌توانید از این دو راهکار برای ارزیابی میزان صبوری فرد موردنظر استفاده کنید:

راهکار اول:
او را منتظر بگذارید!

اگر در مطب دوربین مداربسته دارید، قبل از مصاحبه از او بخواهید در سالن منتظر بماند اما به او نگویید که چند دقیقه باید انتظار بکشد.

حدود 15 دقیقه او را در سالن منتظر نگه‌دارید و طی این زمان، حرکات و رفتار او را توسط دوربین ارزیابی کنید. اگر نشانه‌های بی‌قراری را در حرکات و رفتار او مشاهده کردید، به این معناست که ممکن است سطح صبر و تحمل او پایین باشد.

حتی اگر دوربین در مطب ندارید بازهم این روش را اجرا کنید و پس از 15 دقیقه انتظار، در هنگام شروع مصاحبه بررسی کنید که آیا نشانه‌هایی از بی‌قراری و کم‌تحملی در چهره و رفتار او دیده می‌شود یا خیر.

راهکار دوم:
از او نپرسید که آیا صبور است یا خیر!

اشتباهی که برخی از پزشکان در مصاحبه مرتکب می‌شوند این است که از فرد می‌پرسند که آیا به‌اندازه کافی صبور است؟

فرد موردنظر هم در پاسخ می‌گوید که بله! صبور است.

این پرسش کمکی به ارزیابی میزان صبوری یک شخصی نمی‌کند چراکه جواب این پرسش پیش از پرسیدن نیز مشخص است. هیچ‌کس در هنگام مصاحبه نمی‌گوید که صبور نیست.

پرسش بهتر این است که از فرد بپرسید آیا درگذشته اتفاقات غیرقابل‌تحملی برای او پیش‌آمده است یا خیر؟ سپس از او بپرسید که چه واکنشی در هنگام بروز آن مشکلات داشته است؟

حال پاسخ او را بررسی کنید و ببینید که آیا در آن واکنش‌ها نشانه‌هایی از صبوری بوده است یا خیر.

البته دقت کنید که در مورد گذشته او سؤال بپرسید نه در مورد آینده.

معیار صبور بودن افراد، واکنشی است که در گذشته نسبت به وقایع ناخوشایند بروز داده‌اند. وقتی درباره آینده از افراد پرسیده می‌شود، اکثر افراد تصور می‌کنند که درنهایت صبر، در برابر اتفاقات ناخوشایند واکنش نشان می‌دهند.

6- در مورد ساعات کاری مطب با او صحبت کنید.

برخی از پزشکان نیاز دارند که تا دیروقت در مطب حضورداشته باشند و بیماران را ویزیت کنند. بنابراین مطمئن شوید که او مشکلی با ساعات کاری مطب شما ندارد.

در مورد شرح وظایف او نیز کاملاً واضح و دقیق صحبت کنید.

مثلاً اگر از منشی مطب خود انتظار دارید که نظم دهی و تمیزکاری تجهیزات و میز کار شما را نیز انجام دهد یا در ساعات غیر کاری مطب، پاسخگوی تماس‌های تلفنی بیماران باشد، این درخواست را در جلسه استخدام به اطلاع او برسانید.

 

2- آموزش منشی مطب

استخدام منشی مطب

شما زمانی می‌تواند انتظار عملکردی درست و دقیق را از منشی خود داشته باشید که او را به‌خوبی آموزش داده‌اید.
اگر یک پزشک در مورد خواسته‌ها و انتظاراتش با منشی صحبت نکند، نمی‌تواند انتظار داشته باشد که منشی مطابق با میل و خواسته او عمل کند.

در ادامه به بررسی 4 نکته مهم در مورد آموزش منشی مطب می‌پردازیم:

نکته اول: تکریم بیماران

به منشی مطب آموزش دهید که با بیماران در نهایت احترام و صمیمیت صحبت کند.

متأسفانه برخی از منشی‌ها بسیار رئیس مابانه صحبت می‌کنند و به‌اصطلاح می‌خواهند که حق بیمار را کف دستش بگذارند! آن‌ها خیلی جدی و بداخلاق هستند و اعتقاددارند اگر در مقابل بیماران، مهربان و منعطف باشند آن‌ها پر رو می‌شوند.

اما فراموش نکنید که مطب شما یک پادگان نظامی نیست و قرار نیست منشی شما فرمانده ارتش باشد.

مطب شما باید مکانی باشد که صمیمت و آرامش را به بیماران منقل می‌کند. بنابراین نیاز است در مورد این موضوع با منشی خود صحبت کنید.

نکته دوم: واکنش در شرایط بحرانی

به منشی مطب خود آموزش دهید که در شرایط بحرانی چه عکس‌العملی را از خود بروز دهد.

شرایط بحرانی حالتی است که یک بیمار به‌شدت عصبانی است، در این شرایط ممکن است با لحن و کلمات نامناسب صحبت کند و صدایش را بالا ببرد.

فرض کنید شما در خیابان شاهد یک دعوا هستید، یک طرف دعوا با صدای بلند صحبت می‌کند و مرتب ناسزا می‌گوید و طرف دیگر با متانت و صبوری، او را به آرامش دعوت می‌کند. فارغ از اینکه حق با چه کسی است احتمالاً شما طرفدار شخصی خواهید بود که با متانت و احترام برخورد می‌کند.

بنابراین اگر در مطب شما هم‌چنین مشکلی پیش بیاید و یک بیمار با صدای بلند ناسزا بگوید اما منشی در کمال ادب و احترام با او صحبت کند:

به شکایت او با دقت گوش دهد، او را دعوت به آرامش کند، یک نوشیدنی برای او بیاورد و به او اطمینان دهد که این شکایت را پیگیری می‌کند

حاضرین در مطب ناخودآگاه حق را به منشی شما می‌دهند و اگر برای خودشان نیز مشکل مشابهی ایجاد شود با احترام برخورد خواهند کرد.

همچنین این رفتار منعطفانه و همراه با ادب و متانت موجب می‌شود که بیمار عصبانی نیز تا حد زیادی آرام شود.

نکته سوم: آموزش کار با تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزارهای مطب

اگر قرار است اپراتوری یکی از تجهیزات پزشکی شما توسط منشی مطب انجام شود، به او کاملاً آموزش دهید تا روش استفاده صحیح از دستگاه را به‌خوبی یاد بگیرد و آسیبی به تجهیزات وارد نکند.

همچنین اگر از نرم‌افزارهای مدیریت مطب استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که منشی شما با تمام قابلیت‌های نرم‌افزار آشنایی پیداکرده است.

نکته چهارم: ارائه چک‌لیست خروج از مطب به منشی

معمولاً منشی‌ها آخرین نفری هستند که از مطب خارج می‌شوند. بنابراین بهتر است یک چک‌لیست خروج از مطب در اختیار آن‌ها قرار دهید تا به هنگام خروج از مطب تمامی اقدامات موردنیاز را انجام دهند.

در این چک‌لیست عنوان کنید که کدام‌یک از تجهیزات پزشکی باید خاموش باشند و کدام‌یک از آن‌ها نباید خاموش شوند. در مورد خاموش کردن یا روشن ماندن سیستم تهویه، تلویزیون، آب‌سردکن، سماور، لامپ‌های روشنایی توضیح دهید. اگر تلفن مطب نیاز به دایورت دستی دارد این نکته را در چک‌لیست عنوان کنید و هر نکته ضروری دیگری را در چک‌لیست لحاظ کنید.

ارائه یک چک‌لیست به منشی، درصد خطاهای احتمالی را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.


هیچ چیز قدرتمندتر از کلام نیست

منظور از تسلط بر واژه‌ها یعنی کلام شما طوری باشد که بر ضمیر ناخودآگاه مخاطب تأثیر بگذارد تا به راحتی متقاعد شود از خدمات درمانی شما استفاده کند.
برای بدست آوردن این تسلط نیاز دارید رازها و فنون خلق واژه‌های قدرتمند در حرفه پزشکی را یاد بگیرید.
دوره آموزشی ویدئویی تکنیک‌های پیشرفته تبلیغات پزشکی مختص خلق کلام‌های قدرتمند در حرفه پزشکی طراحی شده است و در یک دوره جامع، ده‌ها تکنیک مختلف را یکجا می‌آموزید. گاهی اوقات برای متقاعد سازی مخاطبانتان نیاز دارید چند تکنیک را ترکیب کنید تا اثربخشی آن تشدید شود. یادگیری تمامی تکنیک‌ها به صورت یکجا این توانایی را در شما به شدت تقویت می‌کند.

لطفاً جهت مشاهده توضیحات کامل این دوره آموزشی، روی دکمه زیر کلیک کنید:

دوره جامع آموزش تکنیکهای پیشرفته تبلیغات پزشکی


3- تشویق منشی مطب

حقوق منشی مطب

منشی شما زمانی می‌تواند تأثیر خوبی روی بیماران داشته باشد که از انرژی روحی بالایی برخوردار باشد. نقش شما به‌عنوان مالک و صاحب مطب در بالا بردن انگیزه او، بسیار مؤثر است.

در زیر به 6 روش مؤثر در بالا بردن انگیزه منشی می‌پردازیم:

روش اول: پرداخت پورسانت

یک پزشک معمولاً از افزایش تعداد مراجعین به مطبش خوشحال می‌شود اما این اتفاق برای منشی آن مطب، ممکن است ناراحت‌کننده باشد چراکه با افرایش تعداد مراجعین، کار او سنگین‌تر می‌شود و این موضوع روی میزان حقوق دریافتی او تأثیری ندارد.

شما می‌توانید کاری کنید که درآمد ماهانه منشی شما ترکیبی از حقوق پایه و پورسانت باشد.

برای هر بیمار مراجعه‌کننده به مطب، مبلغی را به‌عنوان پورسانت مشخص کنید.

برای تعیین مبلغ پورسانت می‌توانید تخمین بزنید که در ماه به‌طور متوسط چه تعداد بیمار به مطب شما مراجعه می‌کنند و در نظر دارید ماهانه چه مبلغی برای پورسانت به منشی پرداخت کنید.

سپس می‌توانید میزان پورسانت برای هریک از مراجعین به مطب را محاسبه کرده و آن مبلغ را به منشی اعلام کنید و در پایان ماه علاوه بر حقوق پایه، پورسانت او را هم محاسبه کنید و بپردازید.

در نظر گرفتن پورسانت برای منشی به او انگیزه می‌دهد که رفتار بهتری با بیماران داشته باشد تا درنتیجه آن تعداد بیماران بیشتری به مطب جذب شوند. همچنین با این راهکار، منشی درزمینهٔ تبلیغات مطب هم هر کاری از دستش بربیاید مضایقه نخواهد کرد.

روش دوم: تشکر کلامی

همه‌چیز در پول خلاصه نمی‌شود. گاهی اوقات یک تشکر ساده کلامی توسط پزشک تأثیر بسیار زیاد و ماندگاری در شارژ انرژی روحی منشی خواهد داشت.

اگر او روز شلوغ و پُرکاری را پشت سر گذاشته است، از او تشکر کنید.

اگر با یک بیمار ناراضی به‌خوبی برخورد کرده است، از او تشکر کنید.

اگر دقیق، منظم و وظیفه‌شناس است، از او تشکر کنید.

روش سوم: در مورد معنا، مفهوم و ارزش بالای کارتان با او صحبت کنید.

اگر به فردی که به کارش علاقه دارد بگویید دو برابر به او حقوق می‌دهید تا از این کار استعفا دهد و روزی 8 ساعت کاری بی‌نتیجه همانند آب در هاون کوبیدن را انجام دهد، آیا موافقت خواهد کرد؟

هیچ‌کس حاضر نیست کاری بیهوده را انجام دهد حتی اگر در مقابل آن پول زیادی دریافت کند زیرا یکی از مهم‌ترین نیازهای انسان احساس مفید بودن است.

اگر منشی شما از ارزش بالای کار خود مطلع نباشد، حتی اگر حقوق و پورسانت خوبی به او پرداخت کنید ممکن است به‌مرورزمان انگیزه خود را از دست بدهد.

چند وقت یک‌بار درباره اینکه کار او چقدر ارزشمند است و در کنار شما نقش مهمی در کمک به بهبودی بیماران دارد، صحبت کنید.

تلاش کنید این باور را در او به وجود آورید که در کنار شما نقشی بسیار مؤثر در جهت افزایش کیفیت زندگی انسان‌ها بر دوش دارد و حس انسان‌دوستی را در او تقویت کنید.

روش چهارم: در نظر گرفتن سفر تفریحی

اگر منشی شما بیش از یک سال سابقه حضور در مطب شما را دارد، می‌توانید به‌عنوان پاداش برای او یک سفر تفریحی در نظر بگیرید.

سفر تفریحی یک پاداش غیر نقدی اما بسیار تأثیرگذار است.

معمولاً پاداش‌های نقدی پس از مدت کوتاهی فراموش می‌شوند اما خاطرات خوب یک سفر تفریحی که او به‌عنوان پاداش دریافت کرده است حتی بعد از گذشت سال‌ها در ذهنش خواهد ماند.

وقتی شما برای منشی خود سفر تفریحی را به‌عنوان پاداش در نظر می‌گیرید، خانواده و دوستان نزدیک او نیز از این کار مطلع می‌شوند و تأثیر مثبت این پاداش چندین برابر می‌شود.

در هنگام اختصاص سفر تفریحی به‌عنوان پاداش به منشی مطب خود، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

• زمان این سفر را در تاریخی برنامه‌ریزی کنید که خودتان هم در سفر هستید و مطب تعطیل است.

به‌هیچ‌وجه از قبل به او نگویید که تصمیم دارید در آینده او را به سفر تفریحی بفرستید. این پاداش باید منشی شما را شگفت‌زده کند و نباید از قبل مشخص باشد. بنابراین حداکثر یک ماه جلوتر از تاریخ سفر، در مورد این پاداش او را باخبر کنید.

• این سفر را برای دو نفر در نظر بگیرید تا منشی شما بتواند یک نفر از اعضای خانواده و یا دوستان نزدیکش را همراه خود ببرد.

اگر هتل و محل اقامتی برای او رزرو می‌کنید به دنبال گزینه‌های خیلی ارزان‌قیمت نباشید. هدف شما از اختصاص این سفر، ایجاد انگیزه و هیجان در اوست بنابراین نگذارید که انتخاب یک اقامتگاه ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت، از ارزش بالای این هدیه بکاهد.

به‌هیچ‌وجه هزینه بلیت و هتل را به‌صورت نقدی به او پرداخت نکنید. به‌جای آن بلیت رفت‌وبرگشت و برگه رزرو هتل را به او بدهید.

روش پنجم: هدیه تولد

یکی از مهم‌ترین روزهای زندگی هر فردی، روز تولد اوست. معمولاً هر انسانی در روز تولدش بسیار خوشحال است و اگر هدیه‌ای در این روز دریافت کند، شادی او چند برابر می‌شود.
اگر شما آقا هستید و منشی شما خانم است، بهتر است هدیه او به‌صورت نقدی یا کارت هدیه باشد. اما اگر خانم هستید و منشی شما نیز خانم است، بهتر است هدیه‌ای غیر نقدی برای او تهیه کنید.

روش ششم: کمک و همدلی در روزهای سخت زندگی

برای هر انسانی روزهای بسیار سخت در زندگی پیش می‌آید؛ ممکن است یکی از نزدیکانش را از دست بدهد، بیمار شود، در شرایط مالی سخت قرار بگیرد و یا دچار بحران‌های شدید عاطفی در زندگی شخصی‌اش شود.

سعی کنید در این روزها درک بالایی نسبت به شرایط منشی خود داشته باشید و اگر کمکی از دست شما برمی‌آمد، دریغ نکنید.

 

4- اخراج منشی مطب

منشی مطب

شکی نیست که شما برای دستیابی به این سطح از دانش و مهارت در حرفه خود، تلاش زیادی کرده‌اید و برای راه‌اندازی مطب و خرید تجهیزات پزشکی، سرمایه‌گذاری مالی بزرگی انجام داده‌اید.

بااین‌حال، یک منشی نالایق قادر است راه موفقیت شما را سد کند و یا سرعتتان را درحرکت به سمت موفقیت، کاهش دهد!

بااین‌حال، یکی از پراضطراب‌ترین تصمیمات یک پزشک، تصمیم برای اخراج منشی مطب است.

برخی از پزشکان به موضوع اخراج منشی از دید احساسی نگاه می‌کنند و باوجوداینکه از منشی خود رضایت ندارند او را اخراج نمی‌کنند. آن‌ها می‌ترسند با اخراج منشی، روحیه او آسیب ببیند و یا با مشکلات مالی بزرگی روبرو شود.

هر زمان در هنگام تصمیم‌گیری برای اخراج منشی مطب این احساسات بر شما غلبه کرد، این سه نکته را در ذهن خود یادآوری کنید که:

1- ظالمانه رفتار نکنید.
یکی از بزرگ‌ترین ظلم‌ها در حق منشی‌تان این است که وقتی مطمئن شدید او به درد کار شما نمی‌خورد، همچنان او را در شغلش نگه‌دارید. با اخراجش به او اجازه دهید از کاری که به آن علاقه کافی ندارد خارج شود و به دنبال شغلی مناسب خود بگردد.

2- ممکن است شما فکر کنید که با اخراج منشی‌تان، یک نفر را بیکار کرده‌اید اما این نکته را در نظر داشته باشید که با اخراج او، شما فرد دیگری را استخدام خواهید کرد.

بنابراین برای یک فرد بیکار، شغل ایجاد کرده‌اید. پس درمجموع نه‌تنها تأثیر نامطلوبی بر شرایط جامعه نگذاشته‌اید بلکه باعث شده‌اید شخصی شایسته‌تر، مشغول به کار شود.

منشی فعلی‌تان هم قادر است با فراغ بال، به دنبال شغلی بگردد که بیشتر با روحیات و توانایی‌های او هم‌خوانی دارد.

3- ممکن است فکر کنید با اخراج منشی‌تان نان او را قطع می‌کنید، بخصوص اگر منشی شما در شرایط مالی سختی باشد، این تصمیم برای شما دشوارتر خواهد بود.

در این شرایط اولاً در نظر داشته باشید که شما مسئول رزق و روزی مردم نیستید و خداوند است که روزی همه انسان‌ها در دست اوست. دوما برنامه‌ریزی امور خیریه از امور مربوط به کسب‌وکار جداست.

اگر واقعاً نگران شرایط مالی منشی‌تان پس از اخراج او هستید، ابتدا او را اخراج کنید و سپس تا زمانی که شغل جدیدی پیدا کند به او کمک مالی بدهید. اما به‌هرحال شما باید منشی بی‌کفایت را با شخصی باکفایت و لایق جایگزین کنید.

حتی اگر به خاطر مسائل انسان دوستانه چند ماه به منشی قبلی خود حقوق بیکاری بدهید، بازهم جابجایی منشی به نفع شما خواهد بود.

6 نکته که بر اساس آن باید تصمیم به اخراج منشی مطب بگیرید:
نکته اول:
اگر باوجود تشویق‌های شما، بازهم منشی‌تان بی‌انگیزه است و از کار خود لذت نمی‌برد دیگر نیاز نیست تا مدت طولانی تلاش کنید و او را تشویق کنید و به او انگیزه دهید. زمان آن رسیده است که او را اخراج کنید.
نکته دوم:
اگر در یک بازه زمانی چندماهه متوجه شدید که صبر و تحمل او کم شده و در ارتباط با بیماران عصبی و تندخو شده است.
البته ممکن است منشی شما به خاطر اتفاقاتی در زندگی شخصی‌اش چند روزی عصبی یا بی‌حوصله باشد اما پس‌ازآن روحیه خود را بازسازی کنید. بنابراین بر مبنای این‌گونه اتفاقات زودگذر و موردی، نسبت به او سخت‌گیر نباشید.
نکته سوم:
اگر منشی شما وقت‌شناس نیست و معمولاً دیرتر از زمان مشخص شده در مطب حضور پیدا می‌کند.
نکته چهارم:
اگر در ارتباط با شما مؤدب نیست، از جملات کنایه‌دار استفاده می‌کند و جایگاه خود را نمی‌داند.
نکته پنجم:
اگر نیاز دارید که او در مدیریت شبکه‌های اجتماعی‌تان به شما کمک کند اما دانش این کار را ندارد و تمایلی هم برای صرف زمان و تلاش برای کمک به شما ندارد.
نکته ششم:
اگر قصد دارید از نرم‌افزارهای مدیریت مطب استفاده کنید و سیستم مدیریت مطب خود را بهبود دهید اما منشی‌تان تمایلی به یادگیری سیستم‌های جدید ندارد. او جلوی پیشرفت سیستم مدیریت مطب شما را خواهد گرفت.
نکته پایانی در مورد اخراج منشی:
به‌هیچ‌وجه به‌صورت ناگهانی منشی مطب خود را اخراج نکنید. ابتدا به او کمک کنید که اگر درزمینهٔ ای عملکرد درستی نداشته، بتواند خود را اصلاح کند. اگر درزمینهٔ ای از او ناراضی هستید، با او صحبت کنید و انتظارات خود را به‌صورت شفاف مطرح کنید.
در پایان، اگر علی‌رغم تلاش‌های شما و تذکرات قبلی، رفتار و عملکرد او اصلاح نشد، هرچه سریع‌تر تصمیم به اخراج او بگیرید.
زمانی که تصمیم قطعی به اخراج او گرفتید، برای اعلام تصمیم خود، زمان مشخصی را در نظر بگیرید. در آن زمان کاملاً آرام باشید و دیگر درباره عملکرد گذشته او صحبت نکنید. زیرا قبلاً درباره این موارد به او تذکر داده‌اید. تذکر چندباره فایده‌ای ندارد و کار شما با او پایان‌یافته است.

معرفی وب‌سایت‌های برتر جهت ارسال آگهی استخدام منشی مطب:

ای استخدام

ایران استخدام

راهنمای همشهری

دورسا

شیپور

نیازمندی‌های آفتاب

جاب اینجا

 


دورۀ آموزشی جامع منشی‌گری حرفه‌ای

منشی‌ها سفیر برند پزشکان هستند و عملکرد ضعیف آن‌ها تاثیر مستقیم بر کاهش اعتبار حرفه‌ای پزشک دارد.

پس از گذراندن این دوره منشی شما قادر خواهد بود:

*. در تماس‌های تلفنی و ارتباطات حضوری به بهترین شکل با بیماران ارتباط برقرار کند

*. نکاتی بسیار کاربردی در تبدیل مطب به فضایی کاملا حرفه‌ای را فرا گیرد

*. تمامی فرآیندهای کاری مطب را با سرعت بیشتر، دقت بالاتر و خطای کمتری انجام دهد

و در نهایت سهم بزرگی در تقویت اعتبار و برند شما و افزایش رضایت و وفاداری بیماران داشته باشد.

 

برای مطالعه توضیحات کامل این دورۀ جامع ویدئویی روی تصویر زیر کلیک کنید.

 

آموزش حرفه ای منشی مطب محمد ظهره وند


در وب‌سایت برند شخصی هر هفته مطالبی در زمینه پارامترهای مهم تحلیلی در موفقیت مالی پزشکان و ایده‌های جدید در تبلیغات و برندسازی پزشکی منتشر می‌شود.

اگر تابه‌حال این مطالب برای شما ایمیل نشده است آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید تا از این به بعد مطالب جدید برای شما ایمیل شود.

 

    [/s

     

    19 Comments

    1. حسن زاده گفت:

      خیلی جامع و کامل بود. ممنون از شما

    2. مطلبتون عایه خدا قوت

    3. حسامی گفت:

      درود بر شما بسیار عالی

    4. درود و سلام
      جناب ظهره وند ارجمند
      سپاس که در عصر کم فروغی اندیشه مشعل دار این راه کهن هستید .راه خردورزی و اندیشمندی

      • محمد ظهره‌وند گفت:

        ممنونم آقای دکتر ظاهری
        نظر انرژی بخش شما به من کمک می کند این راه را با توان بیشتری ادامه بدهم.

    5. فریبا امیری گفت:

      سلام.وتشکر.هزینه ویدئوی آموزش منشی چقدره؟

    6. محمدزاده گفت:

      بسیار کامل و جامع بود. ممنونم

    7. مریم عبده تبریزی گفت:

      سلام
      سپاس از لطفتان
      بنظرم مطالب کاملا کاربردی و قابل استفاده است

    8. رامین گفت:

      فوق العاده بود. سپاسگزارم

    9. دكتر فرزانه اسماعيل پور گفت:

      نكات بسيار عالي و كاربردي بود ممنون از وقتي كه جهت تهيه و نگارش اين مطالب مفيد گذاشتيد

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *